Als distributeur van onder meer Böhme verven en producten van Copperant is Greenpaints voor de ‘ecologische’ schilders in Nederland geen onbekende. Maar het overgrote deel van schilderend Nederland was nog niet bekend met biosbased verven. Aan de SCS Zuid-Holland hier voor de leden verandering in te brengen!

De studieclub-avond bij De SchildersVakschool stond dus in het teken van de biosbased verven en dat met name de Böhme en Copperant verven. Zo heeft Copperant vier lijnen; Pura (geheel vrij van oplosmiddel), Quattro (4-seizoenenverf), Ycoleum (sneldrogend) en de Minérale-lijn. Alle bijbehorende verven zijn minimaal 7 jaar onderhoudsvrij. Interessant te zien was ook dat de glansgraad van biobased verven vaak niet onder doet voor de traditionele merken en dat de droogtijd aanzienlijk korter is dan die van de traditionele lijnolieverven.

 

kwast

 

sam

Na een uitleg van de verschillende verven van Böhme en Copperant mochten de aanwezige schilders zelf aan de slag. Wat onder meer opviel was de snelle droging en goede dekking van de Copperant Pura lijn.

Onder het genot van een hapje en een drankje werden de ervaringen met biobased verven gedeeld en kon iedereen weer met boordevol nuttige informatie richting huis.

 

Mocht u meer informatie willen over dit onderwerp, neem dan zeker even contact op met Erik Waanders van Greenpaints.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *