Deze avond waren we te gast bij Schilderscool Rotterdam aan de Drutenstraat 2. Het beloofde een mooie avond te worden want we hadden veel aanmeldingen. Na jaren van afwezigheid zal hier ook weer de eerste clubavond starten. Ad van der Geest was bereid de locatie kosteloos ter beschikking te stelling. Hiervoor alvast hartelijk dank.

Voordat Ventistone aan het woord kwam was het woord nog even aan Aad van der Star van Savantis Training en Advies. Hij informeerde ons over de nog lopende subsidies en opleidingsbudgetten die door medewerkers nog gebruikt kunnen worden tot 2016.

De rest van de avond stond in het teken van Ventistone, een belangrijk systeem ter voorkoming van houtrotschade. Door profielen op bestaande houten kozijnen te plaatsen kan overtallig vocht worden afgevoerd waardoor houtrotschade niet kan verergeren. Het systeem bleek bij enkele gasten bekend, maar bij het overgrote deel was het een compleet nieuwe ervaring. De bijeenkomst werd gekenmerkt door een jong actief publiek. Ook enkele leerlingen van Schilderscool kwamen samen met de docent naar deze avond. Ook was er iemand die werkzaam is bij een woningcorporatie want ook voor hen is het onderwerp natuurlijk zeer actueel en nieuw.

Tussentijds was er tijd voor een hapje en een drankje verzorgd door de catering van Ventistone. Deze avond smaakte zeker naar meer. Wij hopen jullie volgende weer te mogen ontmoeten.